ΚΑΙΡΟΣ

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας και σουσαμιού

Τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα το αγαπημένο φαγητό πολλών αφού μπορείς να τα φας σκέτα, να τα βουτήξεις μέσα σε καυτερές -ή και όχι- σάλτσες ή να τα βάλεις μέσα σε σάντουιτς.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για εκείνες τις ημέρες που έχεις λίγη περισσότερη όρεξη και δεν θες να φτιάξεις -πάλι- σκέτα κεφτεδάκια. Κεφταδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας-σουσαμιού λοιπόν!

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια: 

  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1½ κιλό κιμά κοτόπουλου

Για τη σάλτσα:

  • 90 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
  • λίγο ξίδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ¼ κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Για το σερβίρισμα:

Λευκό ρύζι στον ατμό, καρότα κομμένα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, λάχανο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι σε φέτες και σουσάμι.

Εκτέλεση:

Φτιάξε τα κεφτεδάκια:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψέκασε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την τριμμένη φρυγανιά. Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και με καθαρά χέρια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ή ένα κουτάλι, σχημάτισε το μείγμα σε κεφτεδάκια και βάλε τα στο ταψί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως, 20 έως 25 λεπτά.

Φτιάξε το γλάσο:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι και άφησέ τα να σιγοβράσουν ελαφρά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το άμυλο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και χτύπα ελαφρά να ενωθούν. Πρόσθεσε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο στο μείγμα σόγιας-σησαμιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και άφησέ το στην άκρη.

Για να σερβίρεις, ρίξε απαλά τα κεφτεδάκια στο γλάσο ή σέρβιρέ το στο πλάι. Μπορείς να τα σερβίρεις επίσης με λευκό ρύζι στον ατμό και διάφορα ωμά λαχανικά, όπως καρότα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι σε φέτες. Γάρνιρε στο τέλος με σουσάμι.

Διαβάστε ακόμα: 

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας κατακρίνει τη σειρά Emily in Paris για «απαράδεκτη» προβολή στερεότυπων

Γιατί η αϋπνία γίνεται χειρότερη αυτή την εποχή του χρόνου;

Πηγή: savoirville