Τι θα χρειαστείς:
- 2 φλιτζάνια πίκλες, στραγγισμένες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
- 2 φλιτζάνια λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- dip για σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ετοιμάζεις ένα τηγάνι με λάδι. Σκουπίζεις τις ροδέλες τουρσί από περίσσεια ποσότητα υγρών. Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά ρηχά πιάτα. Περνάς από το αλεύρι, τινάζεις να φύγει το πολύ, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Τοποθετείς σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Τηγανίζεις σε παρτίδες, για περίπου 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
- Στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνεις ελαφρά. Περιχύνεις με κομμένο σχοινόπρασο και σερβίρεις με dip.
* αν θες μπορείς να ψήσεις στον φούρνο για 8 λεπτά. Θα πρέπει να αναποδογυρίζεις και να ψήσεις για άλλα 6 έως 8 λεπτά.
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.