Καλοκαιρινό κέικ σοκολάτας με κρέμα και μούρα

Σε μόλις πέντε εύκολα βήματα θα έχεις ένα σούπερ ελαφρύ και καλοκαιρινό γλυκό 

Δοκίμασέ το με μούρα, αλλά μπορείτε να το συνδυάσεις με διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή.

Χρειάζεσαι 30 λεπτά για να έχεις 12 μερίδες:

Υλικά

  • 175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 150 ml λάδι
  • 450ml κρέμα γάλακτος 35%
  • Μούρα ή φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα και κεράσια

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα) και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα πριν προσθέσουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι. Ανακατεύουμε  για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη και μετά αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει στο κέντρο.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πατιέλα.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει σαντιγί την απλώνουμε στο στο κρύο παντεσπάνι. Προσθέτουμε τα μούρα ή τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: Savoir Ville