Κλείσιμο

Η συνταγή για μπάρες σοκολάτας με bourbon και pecan

Μια μπουκιά από αυτές τις μπάρες σοκολάτας με αρώματα και γεύσεις bourbon και pecan και θα κολλήσεις για πάντα.

Πώς θα το φτιάξεις:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γρ ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους ¼ φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για ”γέμιση”:

2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ½ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού 4 αυγά 1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον ή ουίσκι 1 ½ πεκάν ψιλοκομμένο 4 ουγγιές γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ανακάτεψε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ. Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα πεκάν και το παγωμένο νερό μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει.

Πίεσε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού. Ψήσε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.

Για να φτιάξεις τη ”γέμιση”, βάλε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πρόσθεσε το σιρόπι καλαμποκιού, τα αυγά και το μπέρμπον και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα πεκάν και τη σοκολάτα. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Ψήσε για 30-35 λεπτά.

Βάλε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά πριν τις κόψετε σε φέτες.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ακριβώς να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών στη ρουτίνα περιποίησής σου

Η ψυχολογία της ζυγαριάς: Να ζυγιστώ ή όχι;
 

Πηγή: savoirville