Απλά και γρήγορα (σε 45′ περίπου) φτιάχνουμε ένα φαγητό που οι αγαπημένοι μας θα μας ζητάνε ξανά και ξανά.
Υλικά για 4 άτομα:
- 1.5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κ. λευκό κρασί
- 2 κ. κριθαράκι χοντρό
- 700-800 γρ ζωμό ή νερό
- 60-70 γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Καρυκεύουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε ,σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Περίπου 5-7′.
- Τραβάμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5-6′ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί στο μισό του.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3′ να ζεσταθεί.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό (θέλουμε να καλυφθούν πλήρως τα ζυμαρικά). Δυναμώνουμε τη φωτιά για να αρχίσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′. Ανακινούμε το τηγάνι που και που.
- Μετά το πέρας του χρόνου, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τον βασιλικό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3′ ακόμα.
- Αφήνουμε για 5′ εκτός φωτιάς και σερβίρουμε με έξτρα τυρί και βασιλικό.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.