Τι θα χρειαστείς:
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μία κουταλιά της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 4-6 φέτες ψωμί μπριός
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ή περισσότερο
- σιρόπι σφενδάμου
- ζάχαρη άχνη
- φρέσκα φρούτα
Πώς να το φτιάξεις:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα.
- Βάζουμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα. Αφήνουμε το ψωμί να μουλιάσει για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά μέχρι να απορροφηθεί το μείγμα.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και λιώνουμε το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα ψωμάκια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Ψωμί μιας ημέρας ή μπαγιάτικο: Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο για καλύτερο αποτέλεσμα. Διατήρηση: Μπορείς να το κρατήσεις για 2-3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.