Τι θα χρειαστείς:
- 6 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς (όχι πολύ μαλακό), χωρίς την κόρα
- ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C, με μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα και άφησε το στην άκρη.
- Βάλε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.
- Κόψε κάθε κομμάτι ψωμιού διαγώνια σε τέταρτα. Άλειψε το λιωμένο βούτυρο γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές κάθε τριγώνου ψωμιού. Βούτηξε και τις δύο πλευρές του ψωμιού στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας (να είναι γενναιόδωρο) και μετάφερε στο ταψί. Επανάλαβε με όλο το ψωμί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλο το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη – κανέλα. Αν σου περισσέψει λίγο, μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα κομμάτι ψωμί.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί. Βεβαιώσου ότι όλα τα κομμάτια ψήνονται ομοιόμορφα. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν.
*Πριν κόψεις κάθε φέτα ψωμιού, μπορείς να πιέσεις με κάτι βαρύ το ψωμί για να γίνουν τα κομμάτια πιο λεπτά άρα και πιο τραγανά
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.