Με λίγα υλικά, εύκολα και μέσα σε 45′ μπορείς να έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο φαγητό.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 80 γρ αλεύρι
- 60-80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 100 γρ μυζήθρα ή άλλο μαλακό τυρί
- φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικά λιαστά ντοματίνια (αποξηραμένα ή σε λάδι)
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα (στο τέλος, από πάνω)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Κόβουμε λωρίδες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο γκριλ για 4-5′ από τη μία πλευρά μόνο.
- Προετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετούμε σε ταψί (με λαδόκολλα ή λαδωμένο). Τέλος περιχύνουμε με το μείγμα, προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′ περίπου.
- 10′ πριν το τέλος, ανοίγουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη γραβιέρα.
- Αφήνουμε για 10′ μετά που θα βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε!
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.