Με λίγα υλικά, εύκολα και μέσα σε 45′ μπορείς να έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο φαγητό.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 80 γρ αλεύρι
- 60-80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 100 γρ μυζήθρα ή άλλο μαλακό τυρί
- φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικά λιαστά ντοματίνια (αποξηραμένα ή σε λάδι)
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα (στο τέλος, από πάνω)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Κόβουμε λωρίδες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο γκριλ για 4-5′ από τη μία πλευρά μόνο.
- Προετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετούμε σε ταψί (με λαδόκολλα ή λαδωμένο). Τέλος περιχύνουμε με το μείγμα, προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′ περίπου.
- 10′ πριν το τέλος, ανοίγουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη γραβιέρα.
- Αφήνουμε για 10′ μετά που θα βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε!
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.