Τι θα χρειαστείς:
- 170 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι
- 1/4 φλιτζανιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- Για τη βάση
- 3/4 φλιτζανιού καρύδια
- 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα μπισκότα βουτύρου
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 9 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Για το Cheesecake
- 450 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι Crème Fraîche, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Πώς θα το φτιάξεις:
- Φτιάξε το σιρόπι από τα cranberries, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, για 8-10 λεπτά. Χρησιμοποίησε ένα σύρμα ή ένα κουτάλι για να βοηθήσεις να σπάσουν τα cranberries.
- Μόλις πάρει μία βράση πέρασέ τα από ένα σουρωτήρι σε ένα μικρό μπολ και, χρησιμοποιώντας με μια σπάτουλα, πίεσε όλο το υγρό και πέταξε τα στερεά. Άφησε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 8×8 με αντικολλητικό χαρτί
- Σε ένα μπλέντερ βάλε τα καρύδια, τα τριμμένα μπισκότα και τη ζάχαρη. Χτύπησε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με άμμο και τα καρύδια να διαλυθούν εντελώς. Ρίξε το βούτυρο και πίεσε μέχρι να ενωθεί. Πίεσε τη βάση σταθερά και ομοιόμορφα στο ταψί.
- Παράλληλα, χτύπησε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Μην χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ταχύτητα.
- Πρόσθεσε μέσα την κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίξτε τη κουρκούτι πάνω από τη βάση. Περιχύσε από πάνω το σιρόπι από τα cranberries. Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή chopstick κάνε ένα μοτίβο στροβιλισμού.
- Ψήσε για 45-55 λεπτά. Το cheesecake δεν χρειάζεται να ροδίσει.
- Άφησε το να κρυώσει για 1 ώρα πριν το βάλεις στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς, περίπου 3 ώρες ακόμα. Κόψε σε μπάρες και σέρβιρε.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.