Αυγά που φωλιάζουν ανάμεσα στα παραπάνω υλικά και ψήνονται στον επιθυμητό βαθμό! Λίγα μυρωδικά, αλάτι καπνιστό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνουν το πιάτο τόσο λαχταριστό που δεν προλαβαίνει ούτε να κρυώσει πριν καταναλωθεί.
Υλικά:
- Ντοματίνια ή μεγάλα κομμάτια ντομάτας
- Φρέσκο ανθότυρο ή τυρομάλαμα ή μανούρι
- Αυγά
- Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- Καπνιστό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Πώς να το φτιάξεις:
- Πλένουμε καλά και κόβουμε τα μεγάλα ντοματίνια στη μέση.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ζεστό τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την φρέσκια ρίγανη (εάν χρησιμοποιούμε ξερή, την αφήνουμε για το τέλος).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά (3 από 9) και αφήνουμε να μαλακώσουν καλά με σκεπασμένο τηγάνι, περίπου 20-30′. Προσθέτουμε το τυρί και σχηματίζουμε κενά για να μπουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε ένα ένα το αυγό, με προσοχή να μην σπάσουν (αν σπάσει και κανένα, πάλι νόστιμο είναι απλά δεν μπορεί να γίνει μελάτο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5′ ή και παραπάνω, ανάλογα το γούστο μας.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.