Θέλετε κάτι γλυκό, εύκολο και νηστίσιμο; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το κέικ με ταχίνι με πορτοκάλι.
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 0γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
350 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το γλάσο:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού & όσο χρειαστεί
Ξύσμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού.
- Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον.
- Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.
- Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.