ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: Απολύτως ανακριβές ότι ζήτησα από Άσμουσεν αναδιοργάνωση των δημοσιονομικών στοιχείων

Ως απολύτως ανακριβές διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιέργκ Άσμουσεν ζήτησε την «αναδιοργάνωση» των στοιχείων για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, στόχος της φερόμενης πρότασης ήταν το ελληνικό δημοσιονομικό κενό να φαντάζει μικρότερο σε σχέση με την πραγματικότητα. Σημειώνεται πως η Die Zeit δεν αναφέρει καμία πηγή.

Στην ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι περιμένει επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος και απο τον κ. Άσμουσεν και από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου MNI, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε πως το δημοσίευμα της Die Zeit «δεν είναι σωστό σε αυτό το σημείο», αρνούμενος ωστόσο να μιλήσει εκτενέστερα για τις επαφές του κ. Άσμουσεν με την ελληνική κυβέρνηση.Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ