Συμπλήρωσε πως το ύψος των σπρεντ των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει πως η πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές χρέους παραμένει επισφαλής και «ευαίσθητη», παρά τη «βελτίωση [...] που έχει παρατηρηθεί κατά το 2014».
Τόνισε πως το Ταμείο δεν έχει ενημερωθεί από την Αθήνα για το ενδεχόμενο πρόωρου τερματισμού της δανειακής σύμβασης.
Σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Τόμσεν σχολίασε πως στη χώρα μας «πρέπει να γίνουν περισσότερα σε απόλυτους αριθμούς».
Παραδέχτηκε πως η Ελλάδα «έχει ίσως πετύχει τη μεγαλύτερη προσαρμογή από όλους», όμως υπογράμμισε πως το δημοσιονομικό «σημείο έναρξης» της χώρας μας ήταν κακό, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν «βαθιά δομικά προβλήματα» για την οικονομία.
Σε πρόσφατη έκθεσή του, το Ταμείο υπολόγισε τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας για τη διετία 2015-16 στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του κενού, περίπου 18 δισ. ευρώ, να αντιστοιχεί στο 2015.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει βέβαιος πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους χωρίς τη δανειακή βοήθεια του ΔΝΤ ή των ευρωπαίων εταίρων.
Πηγή: Αλέξανδρος Μαράκης
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.