ΚΑΙΡΟΣ

Στο 25,02% η ανεργία στην Ισπανία

Σε νέα ύψη «σκαρφάλωσε» η ανεργία στην Ισπανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, καθώς το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς εργασία ανήλθε στο 25,02%, από το 24,6% που ήταν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στα 5,78 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ 1,74 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην ιβηρική χώρα τουλάχιστον από το 1976, το έτος που η Ισπανία πραγματοποίησε τη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία έπειτα από το θάνατο του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο.

Η εξέλιξη στο μέτωπο της ανεργίας έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης πως το τρίτο τρίμηνο του έτους η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου και 1,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Ήταν το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για το ΑΕΠ της ιβηρικής χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η ανεργία στην Ελλάδα για το μήνα Ιούλιο εκτοξεύτηκε στο 25,1%, από 24,8% που ήταν τον Ιούνιο. Πηγή: skai.gr