ΚΑΙΡΟΣ

Στη ζώνη του 9% το ελληνικό 10ετές

Πάνω από το φράγμα του 9% (9,1%) βρέθηκε για λίγη ώρα σήμερα Πέμπτη η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Η απόδοση έκλεισε στο 8,98%, τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στο 6,6%.

Πρόκειται για την τέταρτη συναπτή μέρα πιέσεων για το ελληνικό 10ετές στη δευτερογενή αγορά, εν μέσω κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας και ευρωπαϊκών επιφυλάξεων για το ενδεχόμενο ολικής εξόδου της Ελλάδας από πρόγραμμα στήριξης.

Στον αντίποδα, κοντά στο 0,7% βρέθηκε η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τα πιο αξιόπιστα «καταφύγια» για τα κεφάλαιά τους.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα ώστε να διασφαλιστούν εύλογες συνθήκες χρηματοδότησης και να «ομαλοποιηθεί ο δρόμος προς την σταθερή πρόσβαση στις αγορές».

Πτωτικά κινήθηκε για μια ακόμα ημέρα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 2,22%, κλείνοντας στις 869,16 μονάδες. Η πτώση ήταν πάντως περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ