Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το όφελος των καταναλωτών «μπορεί να είναι και μεγαλύτερο (από 5 λεπτά), καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει στο κομμάτι της διανομής και της εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος ένα κόστος 6%, το οποίο οφείλεται στις επιστροφές, και ένα κόστος περίπου 15%, το οποίο οφείλεται στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής, δηλαδή στην πώληση του μόνο μέσω των καταστημάτων απ’ το ράφι».
Για τις αλλαγές στα φαρμακεία και τα φάρμακα είπε ότι «εντός των φαρμακείων απελευθερώνονται τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα», Επίσης ανέφερε ότι ένα διοικητικό εμπόδιο που διαφοροποιείται είναι αυτό που έλεγε ότι για να ανοίξει ένα φαρμακείο αν είναι συνεταιρικό έπρεπε υποχρεωτικά να είναι 50-50, «δηλαδή μπορεί το ποσοστό να μην είναι ισοκατανεμημένο μεταξύ των εταίρων», και «το δεύτερο έχει να κάνει με τις ελάχιστες αποστάσεις», εκτιμώντας ότι δεν θα «πάει κανείς να κολλήσει δίπλα από κάποιο άλλο φαρμακείο, αν σε μια τοπική αγορά υπάρχει υπερκάλυψη και υπερπροσφορά».
Σε ό,τι αφορά τα ταξί ανέφερε πως «δεν σχετίζεται με τα ταξί, η αλλαγή για τα αυτοκίνητα με οδηγό, αλλά «έχει να κάνει με αυτό που ίσχυε με την αλλαγή του '12, όπου μπορούσε κάποιος να μισθώσει αυτοκίνητο με οδηγό, αλλά έπρεπε η μίσθωση να είναι κατ' ελάχιστο για 12 ώρες, αυτό κατεβαίνει τώρα στις 6 ώρες».
Η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις και είναι διατεθειμένη να ακούσει όλες τις απόψεις, όμως είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου της συμφωνίας με την τρόικα την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, τα πυρά κυβερνητικών βουλευτών κατά της κυβέρνησης ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη να βάλλει κατά του Κωστή Χατζηδάκη.
Στο μεταξύ, το επίμαχο ζήτημα του φρέσκου γάλατος συζήτησε με κτηνοτρόφους και ειδικά αγελαδοτρόφους, ο επικεφαλής του κόμματος «Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκινώντας την περιοδεία του στους 4 Νομούς της Ηπείρου, δηλώνοντας ότι «η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά κόντεψε να πνιγεί, σε μία κουταλιά γάλα».
Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για την αναστάτωση με το γάλα» δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα πράγματα είναι απλά, τόνισε μεταξύ άλλων, εάν ακούς αυτούς που πρέπει, δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους επιστήμονες και όχι τους γραφειοκράτες των υπουργείων. Η πρόταση μας, συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, είναι συγκεκριμένη, «θα πρέπει στην κάθε συσκευασία του γάλατος να αναγράφεται η προέλευση του, δηλαδή εάν είναι ελληνικό η όχι».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.