Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει. Σίγουρα, το πρώτο μέλημα είναι η υγεία των πολιτών, αλλά θα πρέπει να μην καταρρεύσει η οικονομία - ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του φόρουμ, ο κ. Πικραμμένος συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον δημοσιογράφο, Πάσχο Μανδραβέλη, με αντικείμενο τις αναγκαίες αλλαγές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να βοηθηθεί συνολικά η χώρα, οι επενδύσεις και η οικονομία. "Αν χάσουμε το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το στοίχημα της οικονομίας"
Κατά τη συζήτηση, οι δύο νομικοί παρουσίασαν τις παθογένειες της Δικαιοσύνης και έκαναν κάποιες προτάσεις για το μέλλον. "Αν χάσουμε το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το στοίχημα της οικονομίας" ανέφερε ο κ. Πικραμμένος. "Για να κάνουμε μία άλλη Δικαιοσύνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά που έρχονται για να γίνουν δικαστικοί λειτουργοί. Να τους εμφυσήσουμε μία νέα νοοτροπία ήδη από τη σχολή", τόνισε, εκτιμώντας πως οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα πρέπει να γίνονται, όχι μόνο με την πάροδο των ετών, αλλά και με ουσιαστικές προϋποθέσεις - όπως με τους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων.
Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερους παραστάτες των δικαστικών λειτουργών και νέους δικηγόρους, αλλά και οι δικηγόροι να εγκαταλείψουν αναχρονιστικές διεκδικήσεις: "Δεν θέλω δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη Δικαιοσύνη. Θέλω ανταγωνισμό. Να μπουν δικηγόροι, πανεπιστημιακοί. Τα μνημόνια για παράδειγμα, είχαν θέματα που δυσκόλευαν τους δικαστές. Πρέπει να ταρακουνήσουμε τη Δικαιοσύνη", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταθέτοντας και την εμπειρία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν επιχείρησε να φτιάξει τμήμα για την εκδίκαση θεμάτων επενδύσεων. Ο Ευ. Βενιζέλος από την πλευρά του, τόνισε πως το δικηγορικό σώμα θα πρέπει να πιστέψει στις εναλλακτικές μορφές απονομής Δικαιοσύνης, όπως η διαμεσολάβηση και η διαιτησία, και κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν για να ανθίσουν αυτοί οι εναλλακτικοί θεσμοί: Ο μεγάλος επενδυτής που θα έρθει στη χώρα μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θα φροντίσει να κάνει σύμβαση που θα κυρωθεί από τη Βουλή και θα προβλέπει τα πάντα, μεταξύ τους και διαιτησίες. Όμως το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με το μικρό επενδυτή. "Δε θα βαδίσουμε στο μέλλον με δάνεια και επιδοτήσεις από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Πρέπει να θέσουμε το πλαίσιο για επενδύσεις", ανέφερε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.