Όπως διευκρίνισε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο, υπάρχει «σημαντική βελτίωση» στον τομέα αυτό, αλλά «θα προτιμούσε να δει ακόμη μεγαλύτερη στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών».
Ο κ. Μεγάλoυ είπε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας: «Είχαμε καταστάσεις, όπου τα funds ανταγωνίζονταν και στη διαδικασία του ανταγωνισμού έπρεπε να πληρώσουν σημαντικό ποσό χρημάτων για τον έλεγχο, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν προσφορά για αυτά τα στοιχεία ενεργητικού. Είμαστε πολύ ευτυχείς ως εντολείς για την πώληση των δανείων αυτών για το επίπεδο του ανταγωνισμού και το επίπεδο της δραστηριότητας στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα τολμούσα να πω ότι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα».
«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν μεταξύ τους να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τώρα έως το 2021 κατά 50 δισ. ευρώ. Τα 50 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σχεδόν στο 28% του ΑΕΠ (ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος) της χώρας», είπε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ ευτυχής αν η τράπεζα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους αυτούς.
Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο στόχος είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ πριν το 2021, έχοντας μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια κατά 5 δισ. ευρώ το 2018, σημείωσε. «Όσο περισσότερα όπλα έχεις στο οπλοστάσιό σου για να αντιμετωπίσεις το θέμα, τόσο το καλύτερο», είπε σχετικά με τις περαιτέρω πρωτοβουλίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών για να βοηθήσουν τις τράπεζες στο έργο αυτό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.