Tην εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από τη Microsoft, ένα mega deal 68,7 δισ. δολαρίων, ενέκρινε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την προϋπόθεση ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα λάβει διορθωτικά μέτρα.
Η ΕΕ διαπίστωσε ότι η Microsoft «δεν θα είχε κανένα κίνητρο να αρνηθεί να διανείμει τα παιχνίδια της Activision στη Sony» και ότι «ακόμα και αν η Microsoft αποφασίσει να αποσύρει τα παιχνίδια της Activision από το PlayStation, αυτό δεν θα έβλαπτε σημαντικά τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών». Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, όπως και η Βρετανία, διαπίστωσαν ότι η εξαγορά θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό γύρω από τη διανομή παιχνιδιών για υπολογιστές και κονσόλες μέσω υπηρεσιών παιχνιδιών cloud.
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Microsoft δέχτηκε να λάβει διορθωτικά μέτρα στον «χρυσοφόρο» τομέα του cloud gaming (παιχνίδια στο νέφος) τα οποία δέχθηκαν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Την ευνοϊκή για τη Microsoft απόφαση την επέτρεψε το γεγονός ότι η αμερρικανική εταιρεία δέχθηκε streaming παιχνιδιών της Activision σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.
Το «πράσινο φως» του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ συνιστά μεγάλη νίκη για τη Microsoft, καθώς κορυφαία αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας τον περασμένο μήνα μπλόκαρε τη συμφωνία.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Microsoft να χορηγεί αυτόματα άδεια για δημοφιλή παιχνίδια της Activision Blizzard σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες cloud gaming. Αυτό θα ισχύει παγκοσμίως και θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να παίζουν αυτά τα παιχνίδια σε οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν» σχολίασε από πλευράς του στο Twitter ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμίθ.
Η Activision Blizzard διαθέτει χαρτοφυλάκιο με μερικά από τα πιο δημοφιλή, και κερδοφόρα, βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty και World of Warcraft.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.