Κλείσιμο

Εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank

Στα χέρια της έχει εδώ και λίγη ώρα επισήμως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το πολυσυζητημένο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα "έργα και ημέρες" της Τράπεζας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα έχει σταλεί σε έντυπη μορφή και το μεγαλύτερο μέρος του είναι γραμμένο στα αγγλικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθούν αντίγραφα στα κόμματα, αλλά αυτό θα ασφαλιστεί όπως και το υπόλοιπο υλικό της επιτροπής σε ειδικό χώρο, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μέλη της Εξεταστικής χωρίς όμως το δικαίωμα να βγάλουν φωτοτυπίες και να πάρουν αντίγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι για την αποστολή του επίμαχου πορίσματος είχε προηγηθεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και έπειτα από αντεγκλήσεις αποφασίστηκε να ζητηθεί επισήμως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο περιεχόμενο του πορίσματος υπό το βάρος των δημοσιευμάτων, που φέρουν την Τράπεζα Αττικής να έχει χορηγήσει πλήθος δανείων πέραν των τραπεζικών κανόνων.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά