ΚΑΙΡΟΣ

Επενδυτικοί οίκοι: Θετική η πορεία της Ελλάδας

Για θετική πορεία της Ελλάδας έκαναν λόγο στελέχη μεγάλων επενδυτικών οίκων, που συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι αρκετές από τις εταιρείες, που προσκλήθηκαν, είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Την Τετάρτη ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με είκοσι ανώτατα στελέχη από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds παγκοσμίως.

Πρόκειται για εταιρείες που διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ και οι επικεφαλής τους συζήτησαν με τον πρωθυπουργό κυρίως για την οικονομία και τις προοπτικές, που διανοίγονται, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η συζήτηση εστιάσθηκε σε νέες ευκαιρίες σε βασικούς τομείς της οικονομίας για τους οποίους υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το βράδυ στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρωθυπουργός έχει νωρίτερα γεύμα εργασίας με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα γεωστρατηγικής.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑMΠΕ