Ο αξιωματούχος προανήγγειλε τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με τους θεσμούς για τα εργασιακά, που όπως τόνισε σήμερα σε έγγραφό του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει της συνεδρίασης της ευρω-ομάδας στις 7 Νοεμβρίου.
Η πηγή είπε ακόμα ότι δεν ισχύουν για την περίπτωση της Ελλάδας τα περί δανέζικου μοντέλου εργασίας, που έγιναν χθες γνωστά και αφορούν ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας και ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για προτάσεις της Κομισιόν που περιλαμβάνονταν στο αρχικό υπόμνημα των δανειστών.
Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου.
Νωρίτερα, σε άλλη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στην οποία συμμετείχαν ο κ. Κατρούγκαλος και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, εξετάστηκαν οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης.
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι δε θα πειραχτούν τα επιδόματα ειδικών κατηγοριών, όπως τα αναπηρικά και τα οικογενειακά.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης είναι διασφαλισμένο στον προϋπολογισμό του 2017 και φτάνει τα 105 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.