Κλείσιμο

Σκορδάς: Εξετάζουμε την επέκταση διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος

Η επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος στις επτά ημέρες, από τις πέντε που είναι σήμερα, είναι μία από τις ρυθμίσεις που εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υποχωρήσει η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην αγορά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν να αυτοδεσμευτούν στη συσκευασία του προϊόντος ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει παραγωγή γάλατος λόγω της προστασίας του 5ημέρου, προσθέτοντας πως ο επίμαχος περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι, όπως καταδεικνύει έκθεση του ΟΟΣΑ, το γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ