Ο Εκόνομιστ κάνει αρχικά μία αναφορά στη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ελλάδα όπως εκφράζεται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στον υψηλό δείκτη ανεργίας, τη συρρίκνωση της οικονομίας, το πάγωμα των επενδύσεων και το δισταγμό των τραπεζών να χορηγούν δάνεια.
Συνεχίζει σχολιάζοντας ότι αν και η δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου για αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα δεν αμφισβητείται, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων παραμένει αργός. Σημειώνεται ότι η τρόικα διαπίστωσε κωλυσιεργίες λόγω γραφειοκρατίας, την ώρα που δεχόταν επικρίσεις από την κα. Κατσέλη.
Το περιοδικό προειδοποιεί ότι αυτές οι καθυστερήσεις ίσως υπονομεύουν τις πιθανότητες για μια ομαλή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού σχεδίου.
Πάντως ο Εκόνομιστ καταλήγει ότι ακόμα και αν προχωρήσει το σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας για να αγοράσει σε μειωμένες τιμές ομόλογα που έχει ήδη διαθέσει , το δημόσιο χρέος δεν αναμένεται να πέσει κάτω από το 130% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα «ακόμα και φίλοι της Ελλάδας να αμφιβάλλουν αν ένα τόσο τεράστιο χρέος μπορεί να αποπληρωθεί», με αποτέλεσμα η απειλή της πτώχευσης να μην απομακρύνεται.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.