ΚΑΙΡΟΣ

Κέρκυρα: Συνελλήφθησαν επ' αυτοφώρω 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής μετά από καταγγελία της ΑΑΔΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στην Κέρκυρα - σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έπαιρνε χρήματα από φορολογούμενους για να διαγραφούν πρόστιμα στην εφορία και να διευθετούν φορολογικές υποθέσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικές

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής μετά από καταγγελία της ΑΑΔΕ. 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβιασμό φορολογουμένων με χρέη ή επιστροφές φόρου σύμφωνα με πληροφορίες

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» το μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν  την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!»

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): «Αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς»

«Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων  της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: skai.gr