ΚΑΙΡΟΣ

4 φυσικοί τρόποι για να πεις «αντίο» στις ραγάδες

Μπορείς να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες με αυτούς τους τρόπους

Οι ραγάδες εμφανίζονται συχνά όταν το σώμα υποβάλλεται σε ξαφνικές αλλαγές, όπως η απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και δεν επηρεάζουν την υγεία, πολλές γυναίκες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την εμφάνισή τους. Υπάρχουν, ευτυχώς, μερικές φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ραγάδων.

Τόνωση της κυκλοφορίας

Ξεκίνησε με ένα γάντι απολέπισης, το οποίο θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που εμφανίζονται οι ραγάδες. Μετά την απολέπιση, μπορείς να κάνεις μασάζ με λάδι που περιέχει βιταμίνη Ε ή βούτυρο κακάο, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση και τη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Διατροφή πλούσια σε βιταμίνες

Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες A, E και C είναι επίσης σημαντική, καθώς αυτές οι βιταμίνες ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος. Αν είσαι έγκυος, ωστόσο, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν λάβεις συμπληρώματα βιταμίνης Α, καθώς σε μεγάλες ποσότητες δεν είναι ασφαλής.

Γάλα για απαλότητα

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά ως φυσικός τρόπος για να απαλύνεις την εμφάνιση των ραγάδων. Αν το εφαρμόσεις στο δέρμα πριν το μπάνιο, θα παρατηρήσεις σταδιακά μείωση της ορατότητας των σημαδιών.

Scrub καφέ

Μια απολεπιστική μάσκα με βάση τον αλεσμένο καφέ είναι εξαιρετική για τις ραγάδες. Ανακάτεψε τον καφέ με λίγη ζάχαρη και baby oil και κάνε απαλό μασάζ στην περιοχή μία φορά την εβδομάδα. Μετά από μερικούς μήνες, τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά.

Πηγή: womenonly