ΚΑΙΡΟΣ

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου μέσα στη βδομάδα;

Μια πολύ συνηθισμένη απορία

Η συχνότητα λουσίματος των μαλλιών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, αλλά δεν υπάρχει μια μοναδική απάντηση για όλους. Όπως κάθε τύπος επιδερμίδας χρειάζεται διαφορετική φροντίδα, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Ανάλογα με τη δομή και τις ανάγκες τους, πρέπει να βρείς το κατάλληλο σαμπουάν και το σωστό πρόγραμμα λουσίματος.

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και το επίπεδο δραστηριότητας. Για παράδειγμα, αν το δέρμα σου παράγει πολύ σμήγμα, πιθανότατα θα χρειαστεί να λούζεσαι πιο συχνά. Επίσης, η αυξημένη σωματική δραστηριότητα που προκαλεί εφίδρωση, μπορεί να επιβάλλει πιο συχνό καθαρισμό.

Είναι ασφαλές να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά;

Η απάντηση εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών και το σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Αν και το καθημερινό λούσιμο μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο ξηρά ή να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας, δεν οδηγεί απαραίτητα σε απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, για άτομα με έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, το καθημερινό λούσιμο μπορεί να είναι επωφελές.

Σε γενικές γραμμές, εάν τα μαλλιά σου είναι φυσιολογικά (ούτε λιπαρά, ούτε ξηρά), οι ειδικοί συνιστούν να τα πλένεις κάθε δύο έως τρεις μέρες. Για άλλους τύπους μαλλιών, είναι σημαντικό να επιλέξεις προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Αν έχεις αμφιβολίες, μια επίσκεψη σε δερματολόγο μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό πρόγραμμα φροντίδας.

Πηγή: womenonly