ΚΑΙΡΟΣ

Πώς να βρεις το κατάλληλο foundation για το δέρμα σου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή επιλογή foundation

Το foundation είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Βοηθά στο να καλύψουμε ατέλειες, να ενοποιήσουμε τον τόνο της επιδερμίδας μας και να δώσουμε ένα φρέσκο και λαμπερό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου foundation μπορεί να είναι μια πρόκληση, καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές φόρμουλες και αποχρώσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις το ιδανικό foundation.

Κατανόησε τον τύπο δέρματός σου

Η πρώτη κίνηση είναι να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, πιθανότατα θα χρειαστείς ένα foundation που ελέγχει τη λιπαρότητα. Αντίθετα, για ξηρό δέρμα, αναζήτησε ενυδατικές φόρμουλες που προσφέρουν λάμψη.

Εντόπισε τον υποτόνο σου

Προσδιόρισε αν η επιδερμίδα σου έχει ζεστό, ψυχρό ή ουδέτερο τόνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την απόχρωση που θα ταιριάξει καλύτερα με το φυσικό σου χρώμα, αποφεύγοντας λάθη στην επιλογή του χρώματος.

Βρες τη σωστή φόρμουλα

Το είδος του foundation που θα επιλέξεις εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε ματ ή πουδρένιες φόρμουλες. Για ξηρό δέρμα, οι κρεμώδεις και υγρές συνθέσεις είναι πιο κατάλληλες.

Προσαρμόσου στις ανάγκες κάλυψης

Αν έχεις ελάχιστες ατέλειες, μπορείς να επιλέξεις ένα πιο ελαφρύ foundation. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη, δοκίμασε προϊόντα που προσφέρουν μεσαία κάλυψη, τα οποία μπορείς να «χτίσεις» ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Πηγή: womenonly