ΚΑΙΡΟΣ

Οι μπούκλες σου δεν κρατάνε με τίποτα; Τα μυστικά για τέλειο styling

Θα φεύγεις απ'το σπίτι με ονειρικές μπούκλες και καθόλου χαλαρές

Όλες έχουμε ονειρευτεί εκείνες τις τέλειες, αέρινες μπούκλες που δείχνουν ανέμελες αλλά κομψές ταυτόχρονα, σαν αυτές που βλέπουμε συχνά σε Instagram και Pinterest. Ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσεις το ιδανικό look, μόνο για να δεις τις μπούκλες σου να χαλαρώνουν και να πέφτουν πριν καλά-καλά βγεις από την πόρτα;

Η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να παραδίνεσαι. Με τα σωστά tips και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να πετύχεις σταθερές, ανθεκτικές μπούκλες που θα διαρκέσουν όλη μέρα. Ήρθε η στιγμή να μάθεις τα μυστικά για μαλλιά που θα εντυπωσιάσουν χωρίς κόπο!

Επένδυσε στα σωστά εργαλεία

Το παλιό σίδερο για μπούκλες που ίσως έχεις απ'το γυμνάσιο/λύκειο μπορεί να μην είναι αρκετό για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Αναβάθμισε το σε ένα υψηλής ποιότητας σίδερο με κεραμικές πλάκες, που θα θερμαίνεται με σωστό τρόπο και θα προστατεύει τα μαλλιά σου. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 230°C, ενώ για πιο χοντρά μαλλιά δεν χρειάζεται να περάσεις τους 350°C.

Μην παραλείπεις την προετοιμασία

Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για μπούκλες που διαρκούν. Πριν καν ξεκινήσεις να τυλίγεις τα μαλλιά σου, εφάρμοσε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι. Αυτό θα προσθέσει υφή και θα βοηθήσει τις μπούκλες να «κρατήσουν» καλύτερα.

Δούλεψε σε μικρά τμήματα

Για να πετύχεις ομοιόμορφες και σφιχτές μπούκλες, είναι απαραίτητο να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε μικρότερα τμήματα. Μην φοβάσαι να πάρεις χρόνο και να δουλέψεις με λεπτές τούφες, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Δεν πρέπει να είναι λουσμένα τα μαλλιά σου

Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι συχνά πολύ απαλά για να κρατήσουν τις μπούκλες. Είναι καλύτερο να δοκιμάσεις το styling σε μαλλιά δεύτερης ή τρίτης μέρας. Αν χρειάζεσαι λίγο φρεσκάρισμα, το ξηρό σαμπουάν μπορεί να δώσει την απαραίτητη υφή και όγκο.

Απέφυγε το χτένισμα

Μόλις δημιουργήσεις τις μπούκλες, μην τις χτενίζεις αμέσως. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ή μια χτένα με αραιά δόντια για να τις «χαλαρώσεις» ελαφρώς χωρίς να καταστρέψεις τη δομή τους.

Πηγή: womenonly