ΚΑΙΡΟΣ

Λιπαρή επιδερμίδα: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Τα σημαντικά βήματα για μια ολοκληρωμένη skincare routine

Η περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας απαιτεί να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα που συνδυάζει οργάνωση και απλότητα. Οι δερματολόγοι τονίζουν τη σημασία της αποφυγής πολλών προϊόντων, αλλά και εκείνων με βαριές ή «σκληρές» συνθέσεις που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Το κλειδί είναι να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα.

Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να δημιουργήσεις την τέλεια πρωινή ρουτίνα περιποίησης αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις...

Καθαρισμός

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς είναι ο καθαρισμός, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος. Χρησιμοποίησε προϊόντα που αφαιρούν ρύπους, λιπαρότητα και βρωμιά από το δέρμα σου, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος. Αν έχεις λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα, προτίμησε καθαριστικά με συστατικά όπως το σαλικυλικό ή το γαλακτικό οξύ, που θα βοηθήσουν χωρίς να αυξήσουν τη λιπαρότητα. Μην ξεχνάς να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου.

Toner

Μετά τον καθαρισμό, είναι ώρα να εφαρμόσεις ένα toner. Αυτό το βήμα βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σου και συσφίγγει την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο δεκτική στα επόμενα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις.

Serum

Στη συνέχεια, εφαρμόζεις ένα serum προσώπου. Οι οροί προσφέρουν στοχευμένη φροντίδα σε βάθος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ενεργά συστατικά. Ένας αντιοξειδωτικός ορός θα προστατέψει το δέρμα σου από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, θα μειώσει τη λιπαρότητα και θα βελτιώσει την υφή του δέρματός σου, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Ενυδάτωση

Ακόμα και αν έχεις λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Το μυστικό είναι να επιλέγεις ελαφριές, oil-free και μη φαγεσωρογόνες ενυδατικές κρέμες, που απορροφώνται γρήγορα χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα. Προτίμησε προϊόντα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη νιασιναμίδη ή το σαλικυλικό οξύ για να ελέγξεις τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό δεν πρέπει ποτέ να λείπει από τη ρουτίνα σου. Προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV, προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση και τις βλάβες από τον ήλιο. Διάλεξε ένα αντηλιακό με λεπτόρρευστη υφή που απλώνεται εύκολα, χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς την ματ και χωρίς γυαλάδα.

Πηγή: womenonly