Λευκές τρίχες: Γιατί δεν πρέπει να τις αφαιρείς από τα μαλλιά σου

Έβγαλες τις πρώτες σου λευκές τρίχες; Γιατί δεν πρέπει να τις αφαιρέσεις από τα μαλλιά.  

Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά μας αναπόφευκτα αρχίζουν να γκριζάρουν. Αν και αυτή η αλλαγή είναι φυσική, η εμφάνιση μιας λευκής τρίχας μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι αν αφαιρέσεις μια λευκή τρίχα, θα εμφανιστούν περισσότερες στη θέση της. Αυτός ο ισχυρισμός είναι μύθος, αλλά γιατί, λοιπόν, δεν πρέπει να τις βγάζουμε;

Ο Μύθος των... λευκών τριχών

Η ιδέα ότι η αφαίρεση μιας λευκής τρίχας θα προκαλέσει την εμφάνιση περισσότερων είναι ψευδής. Κάθε θύλακας παράγει μόνο μία τρίχα. Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν, τα κύτταρα που παράγουν χρώμα στον συγκεκριμένο θύλακα έχουν ήδη πεθάνει. Έτσι, αν αφαιρέσεις τη λευκή τρίχα, η νέα τρίχα που θα αναπτυχθεί θα είναι πάλι λευκή.

Γιατί να μην αφαιρείς τις λευκές τρίχες από τα μαλλιά σου;

Αν και η αφαίρεση λευκών τριχών δεν επηρεάζει την παραγωγή περισσότερων, μπορεί να προκαλέσει άλλες αρνητικές συνέπειες. Το τράβηγμα της τρίχας μπορεί να τραυματίσει τον θύλακα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη νέας τρίχας στο ίδιο σημείο. Επαναλαμβανόμενη αφαίρεση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη τριχόπτωση και λέπτυνση των μαλλιών.

Αντί να τραβάς τις λευκές τρίχες, είναι καλύτερο να αποδεχτείς την φυσική διαδικασία γήρανσης ή να εξετάσεις άλλες επιλογές, όπως βαφή ή τονισμό, για να διαχειριστείς την αλλαγή στην εμφάνισή σου.

Πηγή: womenonly.gr
TAGS: μαλλιά