ΚΑΙΡΟΣ

Κυτταρίτιδα: Πώς να βελτιώσεις την εμφάνισή της

Tips για να βελτιώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε γυναίκα, καθώς επηρεάζει περίπου το 90% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αν και είναι μια φυσιολογική κατάσταση, μπορεί να προκαλέσει ανησυχία. Παρόλο που είναι δύσκολο να την εξαλείψεις πλήρως, υπάρχουν τρόποι να μειώσεις την εμφάνισή της και να προλάβεις την επιδείνωσή της.

Η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συνηθισμένη

Πρέπει να ξέρεις ότι η κυτταρίτιδα είναι πολύ συχνή στις γυναίκες και οφείλεται κυρίως στην ιδιαίτερη δομή του δέρματος. Η σύνθεση της συνδετικής υφής είναι διαφορετική στις γυναίκες και καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με την πάροδο του χρόνου, η κυτταρίτιδα γίνεται πιο εμφανής. Παράγοντες όπως η γενετική και το πάχος του δέρματος επηρεάζουν το πόσο έντονα φαίνεται η κυτταρίτιδα.

Μύθοι γύρω από την κυτταρίτιδα

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι η κυτταρίτιδα συνδέεται με το υπερβολικό βάρος, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με οποιοδήποτε σωματικό βάρος, ακόμα και στους πιο αδύνατους και αθλητικούς ανθρώπους. Οι άντρες, λόγω της διαφορετικής δομής του συνδετικού τους ιστού, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κυτταρίτιδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς άνοσοι.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν οι ινώδεις ζώνες που συνδέουν το δέρμα με τους μύες σφίγγουν ακανόνιστα, τραβώντας το δέρμα προς τα κάτω και ωθώντας το λίπος προς τα πάνω. Η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά μπορεί να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, η γήρανση και η μείωση του κολλαγόνου συμβάλλουν στην ανάπτυξη κυτταρίτιδας.

Αιτίες και παράγοντες που την επιδεινώνουν

Το κάπνισμα και οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κυτταρίτιδα. Το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική αποστράγγιση, ενώ οι ορμονικές διακυμάνσεις, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση, μπορούν να επιδεινώσουν την κατάστασή της. Επιπλέον, η πίεση από στενά ρούχα μπορεί να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα.

Πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Αυτομασάζ και ξηρό βούρτσισμα: Αυτές οι τεχνικές βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης νερού και των τοξινών, κάτι που μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα.

Άσκηση: Η τακτική άσκηση, ειδικά η προπόνηση δύναμης και η καρδιοαναπνευστική άσκηση, μπορεί να τονώσει τους μυς και να βελτιώσει τη σφριγηλότητα του δέρματος, μειώνοντας την κυτταρίτιδα.

Κατάλληλη φροντίδα της επιδερμίδας: Προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, ρετινόλη, βιταμίνη C, fisetin και frambione, καθώς και Centella Asiatica, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αυξάνοντας την κυκλοφορία και βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Με αυτές τις στρατηγικές μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να αισθανθείς πιο άνετα με το σώμα σου.

Πηγή: womenonly