Κλείσιμο

Κυτταρίτιδα: 5 τροφές που μειώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού

Θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο κοινά αισθητικά προβλήματα του δέρματος, επηρεάζοντας 9 στις 10 γυναίκες, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος. Η κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται από την ανώμαλη συγκέντρωση νερού και λίπους μεταξύ του δέρματος και του συνδετικού ιστού, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της χαρακτηριστικής όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αν και δεν μπορείς να την εξαλείψεις εντελώς, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή της.

5 Τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα


Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα, τα οποία συσσωρεύονται στα λιποκύτταρα και επηρεάζουν τη λειτουργία των ιστών. Μειώνοντας τις τοξίνες, βοηθάς στην αποβολή του περιττού λίπους, με αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Νερό με Λεμόνι

Το νερό με λεμόνι ενυδατώνει τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και προσφέρει βιταμίνη C, βοηθώντας το δέρμα να διατηρείται απαλό και λείο.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός, εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού, λειτουργεί και ως διουρητικό, βοηθώντας στην αποβολή των περιττών υγρών. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, C και Ε, που συμβάλλουν στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Ξηροί Καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ενισχύουν την υγεία της κυτταρικής μεμβράνης και βελτιώνουν την υφή του δέρματος.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ περιέχει βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή και την επιδιόρθωση του κολλαγόνου, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.

Πηγή: womenonly