Κλείσιμο

Η εβδομαδιαία συνήθεια που θα κάνει το δέρμα σου πιο απαλό και λαμπερό

Ένα απλό, αλλά πολύ θαυματουργό μυστικό για την υγεία της επιδερμίδας σου

Ένα καθαρό πρόσωπο είναι το πρώτο βήμα για υγιή και φωτεινή επιδερμίδα. Όταν το δέρμα μας είναι καλά καθαρισμένο, τα προϊόντα που εφαρμόζουμε απορροφώνται καλύτερα και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Όμως, πέρα από τον καθημερινό καθαρισμό, υπάρχει ένα μυστικό που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου μία φορά την εβδομάδα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα: ο τριπλός καθαρισμός.

Τι είναι ο τριπλός καθαρισμός και πώς λειτουργεί;

Πιθανότατα έχεις ήδη ακούσει για τον διπλό καθαρισμό, όπου πρώτα αφαιρούμε το μακιγιάζ και τους ρύπους με ένα καθαριστικό λάδι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό με βάση το νερό για πιο βαθύ καθαρισμό. Ο τριπλός καθαρισμός προσθέτει ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει είτε ένα επιπλέον καθαριστικό, είτε ένα απαλό απολεπιστικό. Αυτό το τρίτο βήμα βοηθά να αφαιρεθούν τα τελευταία ίχνη βρωμιάς και να γίνει μια πιο βαθιά απολέπιση της επιδερμίδας.

Η μέθοδος αυτή συνιστάται να εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην υπερφορτώνεις το δέρμα σου, ειδικά αν το τρίτο προϊόν έχει απολεπιστική δράση που μπορεί να επηρεάσει τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας.

Βήματα για σωστό τριπλό καθαρισμό:

Αφαίρεση μακιγιάζ: Ξεκινάς με ένα καθαριστικό λάδι, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για να λιώσεις το μακιγιάζ και το αντηλιακό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Χρήση micellar water: Εφάρμοσέ το στο υγρό δέρμα και κάνε απαλό μασάζ για να αφαιρέσεις κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ και ρύπων.

Τρίτο προϊόν: Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου, διάλεξε ένα επιπλέον καθαριστικό ή απολεπιστικό προϊόν για βαθύτερο καθαρισμό. Μην ξεχνάς να το εφαρμόσεις με απαλές κινήσεις, χωρίς να τρίβεις το δέρμα σου υπερβολικά.

Ενυδάτωση: Μετά από αυτόν τον βαθύ καθαρισμό, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα για να τροφοδοτήσεις το δέρμα σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Με την προσθήκη αυτής της απλής, αλλά αποτελεσματικής συνήθειας στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα, το δέρμα σου θα δείχνει πιο φωτεινό και λείο!

Πηγή: womenonly