ΚΑΙΡΟΣ

Face Icing: 4 λόγοι για να προσθέσεις τον πάγο στην skincare ρουτίνα σου

Ποιά είναι τα οφέλη της παγοθεραπείας στο πρόσωπο;

Η παγοθεραπεία είναι μια από τις πιο απλές και οικονομικές τεχνικές ομορφιάς που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου. Είτε ψάχνεις για έναν τρόπο να τονώσεις την επιδερμίδα σου, να μειώσεις τους μαύρους κύκλους ή να καταπολεμήσεις τα σημάδια της κούρασης, ο πάγος μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη της παγοθεραπείας για την επιδερμίδα σου.

Τόνωση και σύσφιξη

Όταν περνάς παγάκια πάνω από το πρόσωπό σου, η χαμηλή θερμοκρασία προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων και προσωρινή μείωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας, χαρίζοντάς σου ένα πιο σφριγηλό και λαμπερό πρόσωπο. Είναι μια τέλεια επιλογή αν νιώθεις το δέρμα σου κουρασμένο ή πρησμένο μετά από μια δύσκολη μέρα.

Μείωση των μαύρων κύκλων

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί, αλλά με την παγοθεραπεία μπορείς να τους μειώσεις αποτελεσματικά. Η ψυχρή θερμοκρασία βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Δοκίμασε να τυλίξεις ένα παγάκι σε ένα λεπτό ύφασμα και να το περάσεις απαλά στην περιοχή των ματιών για λίγα λεπτά. Θα δεις ότι με τακτική χρήση, οι μαύροι κύκλοι θα αρχίσουν να εξασθενούν και τα μάτια σου θα φαίνονται πιο ξεκούραστα.

Καταπολέμηση της ακμής και των πόρων

Η παγοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ακμής και στη μείωση των διευρυμένων πόρων. Ο πάγος συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ερυθροτήτων και των φλεγμονωδών σπυριών. Επίσης, συσφίγγει τους πόρους, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται πιο λείο και απαλό. Μια μικρή συμβουλή: χρησιμοποίησε παγάκια από αφέψημα πράσινου τσαγιού για έξτρα αντιοξειδωτικά οφέλη.

@danicolexx How to ice your face ✨ #icefacial #darkcircles #smilelines #doublechin #facemassage #skintok #iceface #selfcare ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Άμεση αίσθηση αναζωογόνησης

Αν νιώθεις το δέρμα σου θαμπό και κουρασμένο, η παγοθεραπεία είναι η ιδανική λύση για να το αναζωογονήσεις άμεσα. Το πέρασμα του πάγου στο πρόσωπο ξυπνάει το δέρμα σου, δίνοντάς του άμεση λάμψη και φρεσκάδα. Είναι ιδανικό να το κάνεις πριν από το μακιγιάζ, καθώς βοηθά το δέρμα να είναι πιο δεκτικό και να δείχνει πιο υγιές.

@growingannanas Bella Hadid made me try it #skincare #icebath ♬ Originalton - growingannanas

Πώς να το εντάξεις στη ρουτίνα σου

Είναι πανεύκολο να εντάξεις την παγοθεραπεία στη ρουτίνα σου. Απλώς τύλιξε ένα παγάκι σε ένα καθαρό πανάκι και πέρασέ το απαλά σε όλο το πρόσωπο για 1-2 λεπτά, αποφεύγοντας την παρατεταμένη χρήση σε ένα σημείο για να μην ερεθιστεί το δέρμα. Μπορείς να το κάνεις κάθε πρωί για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια αίσθηση δροσιάς και ανανέωσης.

Η παγοθεραπεία είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να φροντίσεις την επιδερμίδα σου με φυσικό τρόπο. Δοκίμασέ την και θα δεις τη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σου!

Πηγή: womenonly