ΚΑΙΡΟΣ

DIY scrub χεριών: Το μυστικό για πιο απαλά και βελούδινα άκρα

Και τα χέρια μας χρειάζονται περιποίηση και ενυδάτωση, μην το ξεχνάς.

Όταν φτάνει η στιγμή να φτιάξεις την ρουτίνα ομορφιάς σου, συχνά επικεντρώνεσαι στο πρόσωπο και τα μαλλιά, αλλά τα χέρια σου χρειάζονται επίσης την προσοχή τους. Αν αναζητάς ένα εύκολο και φυσικό τρόπο για να χαρίσεις στα χέρια σου απαλή και βελούδινη υφή, τότε το DIY scrub που σου προτείνουμε είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Ακολουθεί ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να φτιάξεις το δικό σου scrub χεριών, χρησιμοποιώντας υλικά που πιθανώς ήδη έχεις στο σπίτι σου.

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (καφετιά ή λευκή)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)

Πώς να το κάνεις:

Ανακάτεψε τα υλικά: Σε ένα μικρό μπολ, συνδύασε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας. Αν θέλεις να προσθέσεις λίγο επιπλέον ενυδάτωση και αντιοξειδωτικά, ρίξε και το μέλι. Αν σου αρέσει η αίσθηση του δροσερού δέρματος, μπορείς να προσθέσεις λίγο χυμό λεμονιού, ο οποίος επίσης προσφέρει φυσική λάμψη.

Ανακάτεψε καλά: Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής πάστα. Η ζάχαρη θα λειτουργήσει ως απολεπιστικός παράγοντας, ενώ το λάδι και το μέλι θα ενυδατώσουν τα χέρια σου.

Εφάρμοσε το Scrub: Πάρε μια μικρή ποσότητα του scrub και άρχισε να το εφαρμόζεις στα χέρια σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Εστίασε στις περιοχές που έχουν ανάγκη από περισσότερη προσοχή, όπως οι παλάμες και οι φτέρνες.

Ξέβγαλε και ενυδάτωσε: Μετά από 2-3 λεπτά απολέπισης, ξέβγαλε το scrub με χλιαρό νερό και στέγνωσε τα χέρια σου με μια καθαρή πετσέτα. Εφαρμόσε μια ενυδατική κρέμα για να κλειδώσεις την υγρασία και να κρατήσεις τα χέρια σου απαλά.

Αυτό το DIY scrub χεριών θα βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας τα χέρια σου αναζωογονημένα και μαλακά. Κάνε το μια συνήθεια μία ή δύο φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δεις τη διαφορά. Είναι μια εύκολη και φυσική λύση για να φροντίσεις τα χέρια σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα ή χρόνο.

Άλλωστε, τα απαλά και βελούδινα χέρια δεν είναι μόνο μια ένδειξη υγιούς δέρματος, αλλά και ένα μικρό όφελος που σου προσφέρει λίγη επιπλέον φροντίδα.

Πηγή: womenonly