ΚΑΙΡΟΣ

Δέκα hacks για να πετύχεις το «no makeup» makeup look

Όλα τα μυστικά για να πετύχεις το πιο τέλειο, φυσικό μακιγιάζ

Δεν είναι τυχαίο που πολλές από εμάς αναζητάμε το τέλειο μακιγιάζ που μοιάζει σαν να μην φοράμε καθόλου. Το "no makeup" makeup look έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις ομορφιάς, προσφέροντας φρεσκάδα και φυσική λάμψη, χωρίς υπερβολές.

Σε αντίθεση με τα έντονα και δομημένα looks που κυριαρχούν στα social media, αυτή η προσέγγιση επικεντρώνεται στην ανάδειξη της φυσικής σου ομορφιάς με λίγα προϊόντα και έξυπνα βήματα. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το ανεπιτήδευτο, φυσικό αποτέλεσμα, δες παρακάτω τα καλύτερα tips για να το καταφέρεις.

1. Προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου

Το "no makeup" look ξεκινάει με μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Η σωστή περιποίηση είναι το κλειδί για να μειώσεις την ανάγκη για έντονη κάλυψη. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα σε συνδυασμό με το serum σου πριν το μακιγιάζ, για να δώσεις στο δέρμα σου τη φρεσκάδα και τη λάμψη που χρειάζεται.

2. Μην ξεχάσεις το primer

Αν θέλεις να εξασφαλίσεις μια απαλή, αψεγάδιαστη βάση, το primer είναι απαραίτητο. Θα κρατήσει το μακιγιάζ σου σταθερό και θα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία και φυσική.

3. Προτίμησε ελαφριές υφές

Αντί για βαριά foundation, επέλεξε ελαφριές φόρμουλες, όπως μια BB cream ή skin tint, που προσφέρουν ενυδάτωση και αφήνουν την επιδερμίδα σου να "αναπνέει", αναδεικνύοντας τη φυσική σου όψη.

4. Κάλυψε μόνο όπου χρειάζεται

Αν θέλεις να καλύψεις μικρές ατέλειες, διάλεξε ένα ελαφρύ concealer και εφάρμοσέ το μόνο στα σημεία που χρειάζεται, όπως μαύρους κύκλους ή μικρά σπυράκια.

5. Χρησιμοποίησε κρεμώδη προϊόντα

Τα κρεμώδη προϊόντα, όπως ρουζ και highlighter, ενσωματώνονται καλύτερα στο δέρμα και δίνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τα προϊόντα σε μορφή πούδρας.

6. Πρόσθεσε μια απαλή λάμψη

Για να δώσεις φυσική λάμψη στην επιδερμίδα, χρησιμοποίησε ένα διακριτικό highlighter στα ζυγωματικά και στη μύτη. Τα προϊόντα με κρεμώδη υφή δίνουν μια υγιή, δροσερή όψη.

7. Φυσικό ρουζ για ζωντάνια

Επέλεξε ένα κρεμώδες ρουζ σε απαλές αποχρώσεις και εφάρμοσέ το στα μάγουλα και τη μύτη για να δώσεις φυσικό χρώμα και ζωντάνια στο πρόσωπό σου.

8. Καλοσχηματισμένα φρύδια

Για φυσικά, καλοσχηματισμένα φρύδια, χρησιμοποίησε ένα τζελ φρυδιών και χτένισέ τα προς τα πάνω, ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα, αλλά φυσικά.

9. Λίγο μάσκαρα

Αν θέλεις να δώσεις λίγη ένταση στις βλεφαρίδες, επέλεξε μια καφέ μάσκαρα για πιο απαλό αποτέλεσμα, ή μπορείς να αποφύγεις εντελώς τη μάσκαρα για πιο ανεπιτήδευτο look.

10. Απαλά, φυσικά χείλη

Για φυσικά χείλη, βάλε λίγο κραγιόν ή balm και ταμπονάρισε το περίσσευμα με ένα χαρτομάντηλο. Αυτό θα δώσει στα χείλη σου μια διακριτική, φρέσκια απόχρωση, χωρίς να φαίνεται υπερβολικό.

Πηγή: womenonly