Coffee scrub: 3 λόγοι που το καθιστούν ένα μικρό «θαύμα» για το δέρμα

Το Coffee scrub έχει σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα

Ο καφές, πέρα από το ότι αποτελεί την αγαπημένη μας πρωινή συνήθεια, έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης όπως scrubs και μάσκες. Ο αλεσμένος καφές είναι ιδανικός για απολέπιση χάρη στην υφή του και η χρήση του στο skincare μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα.

Φυσική απολέπιση

Τα scrub από καφέ ανήκουν στις μεθόδους φυσικής απολέπισης, όπου μικρά λειαντικά σωματίδια βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντάς το λείο και ανανεωμένο.

Τα τρία κύρια οφέλη του coffee scrub

Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας: Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές μπορεί να ενισχύσει την τοπική κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας στο δέρμα μια υγιή και λαμπερή όψη.

Μείωση της όψης της κυτταρίτιδας: Η καφεΐνη αφυδατώνει προσωρινά τα λιποκύτταρα, κάνοντάς τα να φαίνονται λιγότερο ορατά, κάτι που βοηθά στην προσωρινή λείανση της επιδερμίδας.

Μείωση του πρηξίματος: Επιπλέον, η καφεΐνη συμβάλλει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται λιγότερο πρησμένο και πιο σφριγηλό.

Χάρη στις μοναδικές του ιδιότητες, ο καφές είναι ένα πολύτιμο συστατικό για όσους επιθυμούν να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους μια φυσική λάμψη και αναζωογόνηση.

Πηγή: womenonly