ΚΑΙΡΟΣ

Beauty tip: Πώς θα εξαφανίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω απο την περιοχή των ματιών

Συν 3 κρέμες ματιών με ρετινόλη για να διαλέξεις

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια μπορεί να αποτελούν ενοχλητικό πρόβλημα, ειδικά αν εμποδίζουν το υπέροχο μακιγιάζ σου να φαίνεται αναλλοίωτο. Μπορώ να καταλάβω την στεναχώρια που παίρνεις όταν μετά από πολλά steps και προϊόντα, αυτές οι άτιμες οι λεπτές γραμμές επιμένουν και συνεχίζουν να «χαλάνε« το makeup look σου.

Ξέρω, ξέρω, το concealer αρχίζει να συγκεντρώνεται στις γραμμές και να τις κάνει να φαίνονται πιο έντονες. Ευτυχώς, η ρετινόλη, ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά στη φροντίδα του δέρματος τα τελευταία χρόνια, μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεσαι. Αξίζει τον ενθουσιασμό που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτήν; Οπωσδήποτε!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ρετινόλη γύρω από τα μάτια;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπής στην εμφάνιση λεπτών γραμμών λόγω της συνεχούς κίνησης και των εκφράσεων του προσώπου. Γι' αυτόν τον λόγο, η ρετινόλη, η οποία είναι γνωστή και ως Βιταμίνη Α, μπορεί να είναι θαυματουργεί γι’ αυτή τι περίπτωση!

Εντούτοις, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, οπότε η χρήση ρετινόλης πρέπει να γίνεται με προσοχή. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα ρετινόλης ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή γύρω από τα μάτια και όχι την κλασική ρετινόλη που χρησιμοποιείς σε άλλα μέρη του προσώπου.

Πώς δρα η ρετινόλη στην περιοχή των ματιών;

Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων. Επιπλέον, προάγει την κυτταρική ανανέωση για μια πιο λεία επιδερμίδα και μειώνει την υπερμελάγχρωση, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων. Τα πρώτα αποτελέσματα συνήθως γίνονται ορατά μετά από 4 έως 12 εβδομάδες χρήσης. Το «κλειδί» για γρήγορα αποτελέσματα; Η συνέπεια!

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη σωστά;

Η ρετινόλη είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται τη νύχτα. Μπορεί να έχεις ακούσει ότι η χρήση της ενδείκνυται κατά τις πρωινές ώρες, πρέπει να ξέρεις ότι τα περισσότερα ρετινοειδή αποδομούνται από το ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να εφαρμόζεις τη ρετινόλη το βράδυ πριν πας για ύπνο. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς αντηλιακό το πρωί, καθώς η ρετινόλη μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο.

Με τη σωστή χρήση της ρετινόλης και την προστασία από τον ήλιο, θα μπορέσεις να καταπολεμήσεις τις ενοχλητικές λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και να απολαύσεις μια πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση.

Πηγή: womenonly.gr