5 τροφές για τέλεια ενυδατωμένο δέρμα και μετά τα 50

Σε κάθε ηλικία θέλουμε τέλειο δέρμα και αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Σκέφτεσαι πώς θα κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό καθώς περνούν τα χρόνια; Μην ανησυχείς, το μυστικό βρίσκεται στο πιάτο σου! Ακολουθούν πέντε τροφές που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ενυδάτωση του δέρματός σου, αλλά θα το κάνουν να φαίνεται και να νιώθει πιο νεανικό, ακόμα και μετά τα 50.

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι σαν να έχει δημιουργηθεί ειδικά για το δέρμα σου. Είναι γεμάτο με καλά λιπαρά και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ενυδάτωση και την προστασία της επιδερμίδας. Με την κατανάλωση αβοκάντο, θωρακίζεις το δέρμα σου από τις φθορές που φέρνει η ηλικία και απολαμβάνεις μια επιδερμίδα πιο λεία και απαλή.

2. Λιπαρά ψάρια

Ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την ενυδάτωση του δέρματός σου από μέσα προς τα έξω. Τα ωμέγα-3 μειώνουν τη φλεγμονή και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας την επιδερμίδα σου ελαστική και νεανική.

3. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια υπερτροφή για το δέρμα σου, γεμάτο βιταμίνες A, C και E, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της λάμψης και της ελαστικότητας. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σπανακιού βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης και κρατούν το δέρμα σου φωτεινό και υγιές.

4. Τομάτες

Αν δεν τρως τομάτες, τώρα είναι η ώρα να τις βάλεις στη διατροφή σου. Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, το δέρμα σου μένει προστατευμένο και ενυδατωμένο.

5. Ρόδι

Το ρόδι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και το προστατεύουν από τη γήρανση. Η βιταμίνη C που περιέχει βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα σφριγηλό και φωτεινό. Ένα ρόδι την ημέρα θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη νεανική σου λάμψη για χρόνια.

Ακολούθησε αυτές τις διατροφικές συμβουλές και δες το δέρμα σου να διατηρείται ενυδατωμένο και λαμπερό, ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Πηγή: womenonly