«Προκατάληψη»: Εκνευρισμός της Άγκυρας για τις 2 αγωνιστικές στον Τούρκο ποδοσφαιριστή που έκανε τη χειρονομία των Γκρίζων Λύκων

"Διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται για να φέρουν κοινωνίες και χώρες πιο κοντά" σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.
18+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Εκνευρισμό στην Άγκυρα προκάλεσε η «καμπάνα» δύο αγωνιστικών που επέβαλε επίσημα η UEFA στον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ για την εθνικιστική χειρονομία των Γκρίζων Λύκων που έκανε στον αγώνα με την Αυστρία στο Euro.

Ο αμυντικός έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων μετά το γκολ που πέτυχε στη φάση των 16 κόντρα στην Αυστρία (2-1), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένα τουρκικό εξτρεμιστικό κίνημα, που παρακολουθείται εδώ και χρόνια από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Σχετικά με την απόφαση της UEFA για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ

Λυπούμαστε που η UEFA απέκλεισε τον εθνικό μας ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ για δύο αγώνες.

Διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται για να φέρουν κοινωνίες και χώρες πιο κοντά.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει βαθιά απογοήτευση στους πολίτες μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ενίσχυσε την εκτίμηση ότι η τάση της προκατάληψης κατά των ξένων αυξάνεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Πηγή: sport-fm.gr