Τα ειδικά εξοπλισμένα drone φυτεύουν τα δενδρύλλια πολύ γρηγορότερα από τον μέσο άνθρωπο: πετώντας πάνω από την προς αναδάσωση περιοχή, εντοπίζουν τα βέλτιστα σημεία αποκατάστασης και στη συνέχεια εκτοξεύουν από χαμηλό ύψος μίνι κάψουλες προ-γονιμοποιημένων σπόρων, καλυμμένων με θρεπτικό τζελ.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καίγονται πάνω 26 δισεκατομμύρια δέντρα ενώ μόνο 15 δισεκατομμύρια από αυτά αναπληρώνονται. Αν οι στόχοι της εταιρείας επιτευχθούν τότε η ψαλίδα θα μικρύνει ταχύτατα και πολύ οικονομικά.
«Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε πολυκαιρισμένα, δισεπίλυτα προβλήματα είναι να εκμεταλλευθούμε τις νέες τεχνολογίες που δεν ήταν διαθέσιμες παλιότερα», μας λέει ο CEO της εταιρείας και πρώην μηχανικός της NASA, Λόρεν Φλέτσερ.
Με δύο χειριστές να ελέγχουν ταυτόχρονα πολλαπλά drone, ο Φλέτσερ υπολογίζει ότι θα μπορούσαν να φυτεύονται έως και 36.000 δενδρύλλια τη μέρα, μόλις στο 15% του κόστους της αντίστοιχης χειρωνακτικής μεθόδου.
«Η προσέγγισή μας μπορεί να παρουσιάζει στατιστικά μικρότερο ποσοστό επιτυχίας από το παραδοσιακό φύτεμα αλλά σε απόλυτους αριθμούς η μέθοδός μας θα καλύψει γρηγορότερα τις πληγείσες περιοχές», σχολιάζει ο Φλέτσερ.
Το πρωτότυπο «πράσινο drone» της BioCarbon Engineering εντυπωσίασε στον διαγωνισμό «Drones for Good» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η εταιρεία ευελπιστεί να διαθέτει ένα πλήρως «αξιόμαχο σμήνος» πριν το τέλος του καλοκαιριού.
Πηγή: Πάνος Σάκκας
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.