Συγκεκριμένα το 30% με 50% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που παράγονται ετησίως δεν καταναλώνεται ποτέ. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι πλησιέστερα στο 50% κάθε χρόνο.
Το Ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών επισημαίνει στην έκθεσή του ότι το φαινόμενο οφείλεται στις άσχημες συνθήκες συντήρησης σε πολλές περιπτώσεις, στις αυστηρές ημερομηνίες λήξης, στις μαζικές προσφορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής και στη σχολαστικότητα των καταναλωτών.
Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 30% των λαχανικών στη Βρετανία δεν καταλήγει στα καταστήματα λόγω της εμφάνισής τους.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.