ΚΑΙΡΟΣ

Yilian Cañizares: Η ιέρεια της κουβανικής τζαζ μάς ξεναγεί στα μουσικά της μονοπάτια

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Λίγο πριν την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα, το αστέρι της κουβανικής τζαζ, Yilian Cañizares, μας συστήνεται και μας δίνει μια μικρή γεύση από το δικό της δημιουργικό σύμπαν  

Η Yilian Cañizares είναι από τα ονόματα που αξίζει να γνωρίσεις, είτε ακούς τζαζ είτε όχι. Βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους βιρτουόζους της Jazz παγκοσμίως αυτή την στιγμή, με πολλούς νικητήριους μουσικούς διαγωνισμούς και οχτώ άλμπουμ στο ενεργητικό της.

Με αφορμή την κυκλοφορία της 8ης δισκογραφικής δουλειάς της, «Havana Bahia» (στα ισπανικά σημαίνει «η ακτή της Αβάνας»), η εκρηκτική και μόνιμα χαμογελαστή καλλιτέχνις, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας συστήνεται μέσα από τέσσερις δημιουργικές και πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις από την Παρασκευή 20 έως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στο Half Note Jazz Club.

Ποια είναι όμως η εντυπωσιακή βιολονίστα που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στις ακρογιαλιές της Κούβας μέσα από τους ρυθμούς της πατρίδας της; Λίγες μέρες πριν ανέβει στην σκηνή του Half Note, η Yilian Cañizares μάς συστήνεται και δίνει μια μικρή γεύση από τον δικό της μουσικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr