ΚΑΙΡΟΣ

«The Witcher»: Τι μας απογοήτευσε στην τελευταία σεζόν του Henry Cavill

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος τρίτος κύκλος του «Witcher» στο Netflix και οι απόψεις διίστανται. Εμείς συγκεντρώσαμε 5 πράγματα που μάς προβλημάτισαν και ίσως μάς απογοήτευσαν και τα μοιραζόμαστε μαζί σας  

Τά ‘μαθες Αρετούζα μου τα θλιβερά μαντάτα; Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για το συγκεκριμένο κείμενο. Πέρα από το λογοπαίγνιο, ήταν όντως θλιβερή η τρίτη σεζόν του Witcher. Από την δεύτερη κιόλας σεζόν, η επιτυχία της σειράς, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, είχε αρχίσει να εξασθενεί, διχάζοντας έντονα το κοινό.

Η σειρά είχε τρομερές προοπτικές με το ήδη υπάρχον υλικό και τους κεντρικούς ηθοποιούς, που εν δυνάμει θα της επέτρεπαν να ανταγωνιστεί επάξια μέχρι και το Game of Thrones, όπως πολλοί επισήμαναν. Όμως, αντ’αυτού, προτίμησε να εστιάσει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ άλλων, και να απομακρυνθεί κατά πολύ απο τον αρχικό σκοπό και το «ζουμί» της υπόθεσης.

Παρά την επιτυχία και την παραμονή στο Top 10 των προγραμμάτων του Netflix, μεγάλο μέρος του κοινού θεωρεί την σειρά τελειωμένη υπόθεση. Μετά το επίσημο τέλος της τρίτης σεζόν της σειράς, το κοινό ξέσπασε σε θρήνους, παράπονα, εξοργισμένα διαδικτυακά μανιφέστα κατά του Netflix και αποχαιρετιστήρια ποστ, που δικαιώνουν τον Henry Cavill για την επιλογή του να αφήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο πίσω του.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ο τρίτος κύκλος επικεντρώνεται στην Ciri (Freya Allan) και στο γεγονός ότι την κυνηγούν οι πάντες. Μονάρχες, τέρατα, μάγοι, όλη η Ήπειρος θέλει να την αιχμαλωτίσει λόγω των ιδιαίτερων δυνάμεών της. Ο Geralt είναι αποφασισμένος όμως να μην αφήσει κανέναν να την πλησιάσει. Στο πέρας του κύκλου βλέπουμε τον Geralt, την Yennefer (Anya Chalotra) και την Ciri, να γίνονται επιτέλους η οικογένεια που περιμέναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, να κρύβονται από μέρος σε μέρος, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την εκπαίδευση της Ciri. Η συνθήκη αυτή, βέβαια, δεν κρατάει πολύ. Η πολιτική ουδετερότητα που διατηρεί από την αρχή της σειράς ο Geralt κλονίζεται. Αργά ή γρήγορα, ενόψει του σφοδρού πολέμου που έχει από καιρό ξεκινήσει, κόντρα στις απόψεις και τα πιστεύω του, πρέπει να πάρει μια απόφαση. Το φρούριο της Αρετούζα για άλλη μια φορά απειλείται, το βασίλειο της Redania αντιμετωπίζει ραγδαίες αλλαγές σε μια κρίσιμη εποχή και η Nilfgaard σε συμμαχία πια με την Francesca (Mecia Simson) και τα ξωτικά ετοιμάζεται για μια αιφνίδια άνοδο.

Όλα αυτά ωραία ακούγονται και όταν τα διαβάσαμε πρώτη φορά, στις περιγραφές που δημοσίευε το Netflix, περιμέναμε και την ανάλογη εκτέλεση. Παρόλα αυτά, οι ευχές δεν εκπληρώθηκαν και ό,τι εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας αποκρυσταλλώθηκε. Συγκεντρώσαμε τα κυριότερα πράγματα που μας απογοήτευσαν και μάς προβλημάτισαν στον τρίτο κύκλο της σειράς και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

TAGS: Σειρά