ΚΑΙΡΟΣ

The Final Coutndown: Τι απέγιναν οι Europe, το συγκρότημα του τραγουδιού «ύμνος» 

Αν και πολλοί πιστεύουν έχουν περάσει στη λήθη, τούτοις η μπάντα ακόμα είναι ενεργή - τυπικά έστω, μιας που τα μέλη της έχουν «πατήσει» τα 60

Τον Μάιο του 1986, το ροκ σουηδικό συγκρότημα Europe κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που έμελε να γίνει παγκόσμιο χιτ και ο «ύμνος» του ελληνικού μπάσκετ: το The Final Coutndown.

Μαζί με την μπαλάντα Carrie (αν δεν την γνωρίζετε, πιθανότατα δεν σας ενδιαφέρει το άρθρο), οι Europe εκτινάχθηκαν στην κορυφή αλλά έκτοτε κανείς (στην Ελλάδα τουλάχιστον) δεν έμαθε ποτέ κανένα άλλο τραγούδι τους ούτε νέα τους. 

Αν και πολλοί πιστεύουν έχουν περάσει στη λήθη, τούτοις η μπάντα ακόμα είναι ενεργή - αν και τα μέλη της έχουν «πατήσει» τα 60. 

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1992 αλλά επανενώθηκε προσωρινά για μια μοναδική παράσταση στη Στοκχόλμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999.

Το 2003, οι Europe ανακοίνωσαν την επίσημη επανένωση τους, γιορτάζοντας το γεγονός με μία ευρωπαϊκή περιοδεία. 

Από τότε το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ, Start from the Dark (2004), Secret Society ( 2006), Last Look at Eden (2009), Bag of Bones (2012), War of Kings (2015) και Walk the Earth (2017).

Επίσης, κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις και συναυλίες στην Ευρώπη.

Του ρου ρου ρουυυυ, του ρου ρου του τουυυυ…

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι

Οι  ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα του της δεκαετίας του 80 και πούλησαν πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Το συγκρότημα πέτυχε δύο του δίσκοι να βρεθούν στο στους κορυφαίους 20 στη λίστα  ( και ) καθώς και δύο σινγκλ στα κορυφαία 10 στη λίστα  ( and ).

Πηγή: skai.gr