Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Ομαδική Έκθεση “Άχρηστο – Χρηστικό” Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης

H Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με θέμα “Άχρηστο – Χρηστικό” διοργανώνεται στο “Καρύδειο” Εκθεσιακό Κέντρο στην Φιλοθέη, με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού – ΟΚΑΠΑ και της ανοιχτής καλλιτεχνικής ομάδας AxionArt. Μια ομάδα καταξιωμένων και νέων εικαστικών ερευνά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ Χρηστικού και Άχρηστου επιχειρώντας ν’ αναδείξει δημιουργικές μεταμορφώσεις και ανασυνθέσεις των υλικών αντικειμένων, σε ένα διάλογο μεταξύ τέχνης και λειτουργικού περιβάλλοντος. Με αναφορές στην arte povera και την trash art η καλλιτεχνική παρέμβαση λειτουργεί σαν μια δημιουργική αναζήτηση του καινούριου μέσα από το παλιό σε μια εποχή κοινωνικής αφύπνισης σε σχέση με το περιβάλλον.

Ωράρια Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00

23/9,  19:30

Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης, Φιλοθέη

4ο artist meeting: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον αρχαιολογικό χώρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Tο μoment creative διοργανώνει το 4ο artist meeting με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία σε αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας θεματικής, που ακολουθεί τη συζήτηση του Ιουνίου για την καλλιτεχνική δημιουργία στο αστικό τοπίο. Στόχος του 4ου artist meeting είναι να εστιάσει σε καλλιτεχνικά και πρακτικά ζητήματα που άπτονται της δημιουργίας καλλιτεχνικών έργων σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι αρχαιολόγοι και ηθοποιοί Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Με τη διπλή ιδιότητα τους, ο Ευθύμης και η Ηλέκτρα θα μιλήσουν για την εμπειρία της ανασκαφής ως αφετηρία για μια αλληλεπίδραση με την εκάστοτε τοπική κοινότητα, και για το πώς η διερεύνηση του αρχαιολογικού υλικού μπορεί να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία site specific έργων τα οποία εμπλέκουν δραματουργικά το παρόν με το παρελθόν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.

23/9, 17:00-19:30

Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Αθήνα

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Πηγή: skai.gr