Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου  

  • Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Οι «Τρωάδες», η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.

  • Βάκχες, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Ηρώδειο

Παράσταση

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

Παίζουν:Δημήτρης Λάλος, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου.
Παρασκευή 8/9, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από 12€. Προπώληση: viva.gr. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807 

  • Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Συναυλία

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίζεται στο Χαλάνδρι, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της.

Παρασκευή 8/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 13€, ταμείο: 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 

  • Aspects of Life: Ο βραβευμένο Βέλγος φωτογράφος Alain Schroeder στη Blank Wall Gallery

Έκθεση

Η Blank Wall Gallery ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτογράφου Alain Schroeder. O Alain Schroeder, γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το Paris-Match κ.α. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία στην πολυετή καριέρα του όπως το Japan Nikon Award, το World Press Photo Award, το Yves Rocher Foundation Photo Award καθώς και πολλά άλλα.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 21,:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 17:30-21:30. Σάββατο: 12:30-14:30
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη. Τηλ: +30.211.4052.138

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr