Τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου 2023  

  • Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι Επιθυμειτε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Τέχνης

Η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον Κάρολο Κουν, ζωντανεύει ξανά στο ιστορικό Υπόγειο από τον Οκτώβριο του 2023, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης. Τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων που τόσο έντονα απασχολούν την εποχή μας, φωτίζονται με τρόπο αποκαλυπτικό σε αυτή τη μοναδική, ονειρική κωμωδία που μιλά για τη δύναμη, την τρέλα και τα πάθη του έρωτα.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αμαλία Καβάλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ελευθερία Παγκάλου κ.ά. 
Παραστάσεις: Από 7 Οκτωβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024. Τετάρτη: 8μ.μ., Πέμπτη-Παρασκευή: 9 μ.μ., Σάββατο: 6 μ.μ. (από 4 Νοεμβρίου) και 9μ.μ., Κυριακή: 7μ.μ.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com. 
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5. Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

  • Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα, σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή και Γιώργου Νινιού για 2η χρονιά στο Θέατρο Σταθμός

Παράσταση

Ο καινούριος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη, «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς.

Παραστάσεις: Από Σάββατο 7 Οκτωβρίου έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2023
Εισιτήρια: 5 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 

  • Ευτυχισμένες Μέρες, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Olvio

Παράσταση

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ, «Ευτυχισμένες Μέρες», ανεβαίνει, στο θέατρο Olvio, για 10 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου με την Νατάσα Παπαμιχαήλ και τον Γιάννη Οικονομίδη (Johnny O) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Γουίνι, θαμμένη στα συντρίμμια της ζωής της, μέσα σε ένα απέραντο σύμπαν, προσπαθεί “να διάγει την ημέρα της”. Μιλάει ακατάπαυστα. Ο Γουίλι σέρνεται τριγύρω και δίνει νόημα στη φωνή της Γουίνι, γιατί υπάρχει κάποιος που την ακούει. Δε μιλάει μόνη της στην ερημιά.

Παραστάσεις: 7 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com. 
Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ: (+30) 210 3414118, (18:00 – 21:00)

  • Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Άλσος

Συναυλία

Με μια παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιδιώκοντας να γεφυρώσει κάθε απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας, κατάφεραν να αφουγκραστούν ακόμη μια φορά τους κραδασμούς της εποχής κι ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αναρίθμητων φίλων τους, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για την ορμή και το δυναμισμό της.

Σάββατο 7/10, 20:30
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 30 € Β’ ζώνη: 25 € Γ’ ζώνη: 20 € Δ’ ζώνη: 15 € Ζώνη ορθίων: 12 €. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0822 7471 

  • Οδός Τραγουδιών: Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων και ο Βασίλης Λέκκας στο Θέατρο Ολύμπια

Συναυλία

Με άξονα τους κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει μία σειρά μεγάλων τραγουδιών, σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Εμβληματικά τραγούδια, σε στίχους των σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Λέκκα, που μέσα από μια μακρά θητεία δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, αλλά και με τον δυναμικό λυρισμό που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του, μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που καθηλώνουν. Συμμετέχει: Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων | Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας.

Σάββατο 7/10, 20:30
Εισιτήρια: 5€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα. τηλ. 210 3642540

  • 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Νύχτες Πρεμιέρας

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

27/9 – 9/10
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr